Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: CAD Consultant

Plaatsingsdatum 17-06-2016 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Wormerveer Niveau -
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 0 Salaris -
CAD Consultant Industrie

Als CAD Consultant bij CAD & Company begeleid je verschillende opdrachtgevers bij de implementatie en gebruik van CAD software. De opdrachten beslaan het hele traject van het analyseren van de productieprocessen bij de klant, het adviseren van nieuwe processen en de daarbij behorende technische oplossingen tot de begeleiding van de medewerkers tijdens en na de implementatie.

Je bent het grootste gedeelte van je tijd bij de klant. Je bent de schakel tussen ontwerpprocessen van de klant en de mogelijkheden van automatisering. Na een grondige analyse inventariseer je waar verbeteringen mogelijk zijn, zodat de klant optimaal gebruik kan maken van innovatieve oplossingen voor ontwerp en engineering. Onderwerpen als CAD, CAM, VR/AR, 3D scannen, product configurators, parametrisch ontwerpen, FEM-analysis, PDM en PLM hebben voor jouw geen geheimen.

Als het onderdeel is van de scope, werk je jouw bevindingen en aanbevelingen uit in een adviesrapport of presentatie. Daaropvolgend stel je een projectplan en budget op en presenteert deze bij de klant. Tenslotte ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de oplossing, het projectplan en budget. Dit kunnen interdisciplinaire projecten zijn waar meerdere collega’s bij betrokken zijn.

Indien nodig verzorg je trainingen, workshops, begeleiding aan gebruikers en schijf je technische artikelen en documentatie.

Als CAD Consultant bij CAD & Company maak je deel uit van het Industrie Team dat innovatieve oplossingen biedt voor de maak-, machinebouw- en procesindustrie.


Functie-eisen

• HBO werktuigbouwkunde werk- en denkniveau
• Kennis van en ervaring met 3D CAD software
• Vijf jaar ervaring in een engineering of design omgeving
• Ervaring met project management
• Ervaring met change management of consultancy is een pré
• Je staat stevig in je schoenen, denkt mee, stelt je niet afwachtend op en wil de verwachting van de klant overtreffen
• Je kan goed overzicht houden, bent analytisch sterk en werkt resultaatgericht
• Beschikbaarheid tussen de 36 en 40 uur
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden

• Een enthousiast, energiek en hecht team van collega’s
• Een moderne omgeving waar kennisdeling centraal staat
• Collectieve pensioenregeling
• Marktconform salaris afhankelijk van leeftijd en werkervaring
• Auto, laptop en telefoon
• Uitgebreide opleidingsmogelijkheden
• Winstdelingsregeling
• 26 vakantiedagen. Daarnaast wordt een niet ziek-bonus uitgekeerd van maximaal 2 dagen per jaar
• Verschillende personeelsactiviteiten, waaronder maandelijkse kennisbijeenkomsten ‘LunaTICS’, gezamenlijke lunches, workshops en personeelsuitjes


Bedrijfsomschrijving

CAD & Company jaagt innovatie aan. We zijn een resultaatgerichte commerciële organisatie en leidende speler in een veranderende sector. CAD & Company is een kenniscentrum dat zich al meer dan 20 jaar op innovatieve en enthousiaste wijze richt op het verbeteren van de bedrijfsprocessen van onze opdrachtgevers met behulp van de meest innovatieve ICT-technologieën. Onze opdrachtgevers bevinden zich in de bouw, civiele techniek en industrie. De basis van onze oplossingen wordt gevormd door de software van marktleiders Autodesk en Microsoft. Daarnaast ontwikkelen wij software op de platformen van deze wereldmarktleiders die meerwaarde biedt aan onze klanten. Onze software slaat wereldwijd aan en wordt in meer dan 49 landen wereldwijd verkocht.

Ons doel is het optimaliseren van ontwerp-, engineering- en bedrijfsprocessen. Hiermee zijn we in staat het rendement van de klant aantoonbaar te verhogen tot wel 30%. We zijn een gezonde en sterk groeiende organisatie. Op dit moment werken we met ruim 50 collega’s elke dag aan onze ambitieuze doelstellingen. De CAD & Company cultuur omschrijven we graag als: nuchter, betrokken, behulpzaam, direct en eigen verantwoordelijkheid.

Interesse?

Ben jij de enthousiaste en gedreven CAD Consultant die we zoeken en spreekt bovenstaande je aan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Sollicitaties met een gerichte motivatie kun je sturen naar Solliciteren@cadcompany.nl We kijken nieuwsgierig uit naar jouw reactie!

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Automatisering / ICT
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Niels Martens

Vestigingsplaats

Solliciteer